Ana Sayfa SGK İşçi çıkarma yasağı nedeniyle işten çıkışı yapılamayan ve çalıştırılmayan personellerin SGK eksik...

    İşçi çıkarma yasağı nedeniyle işten çıkışı yapılamayan ve çalıştırılmayan personellerin SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

    Çalıştırılmayan günler eksik bildirim uygulamas

    477
    0

    19.11.2018 tarihinde işe girmiş ve pandemi işçi çıkarma yasağından dolayı çıkaramadığımız işçinin çalışmadığı günleri 30 tam gün olarak geçmiş aylarda 10 kod ile bildirmişiz. Bir düzeltme yapmak gerekir mi Hangi kod ile bildirmeliyiz?

    İşçinizin genel yasak dönemleri için bildirmiş olduğunuz 10 kod doğrudur ve işyeriniz pandomim dolayısıyla kapalıysa ve işçi çalıştırılmıyor ise yine 10 kod doğrudur.

    Eğer sadece bu işçi çalıştırılmıyor ve hiçbir destekten yararlandırılmıyorsa. 21 kod ücretsiz izin bildiriminde bulunmanız gerekmekteydi.

    Pandemi ücretsiz izinde olan personelin burada geçen süresi; yıllık izinden sayılır mı? 

    Yargıtay’ın bu yönde görüşleri bulunmaktadır. 

    Aslen iş sözleşmesi askıdadır ancak işçinin talebi ile olmayıp zorunluluk olması nedeniyle Yargıtay bu sürelerin izin süresinin hesaplanmasında esas olan süreye eklemiştir. Bu süreleri izinden saymamıştır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürksat 5A Uydusu Hizmete Başladı
    Sonraki İçerikABD ekonomisi ilk çeyreklikte geçen yılın aynı dönemine göre beklentiler dahilinde %6,4 büyüdü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz