Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşçi çıkarımlarının yasak olduğu dönemlerde İşveren personelinin kıdem tazminatını ödeyip işten çıkartabilir...

İşçi çıkarımlarının yasak olduğu dönemlerde İşveren personelinin kıdem tazminatını ödeyip işten çıkartabilir mi?

661
0

Şirket personeline işveren kıdem tazminatını verip işten çıkarabilir mi?

Belirsiz süreli İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi çıkış yasağı kapsamındadır. Bu tip bir çıkışta işveren bir asgari ücret ceza öder ama işçi tazminatlarını alır.

 

Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yararlanan işverenlere yeni teşvik kapsamında kısa çalışmadan veya nakdi ücret desteğinden normal çalışma hayatına dönen işverenlere prim desteğinden faydalanabilir mi?

7252 sayılı yasa ile yeni teşvik düzenlemesi yapılmıştır. Kısa çalışma ve nakdi ücret desteğinden dönen işverenler prim desteğinden faydalanacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖzel Fatura ile Yapılan Satışlar (Bavul Ticareti) KDV’den istisna mıdır?
Sonraki İçerikTürkiye’den Serbest bölgelere verilen hizmetler hizmet ihracı kapsamına girer mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz