Ana Sayfa Vergi İş yerinin yasal adresleri dışındaki yerlere ait giderler işletme kayıtlarına alınabilir mi?

    İş yerinin yasal adresleri dışındaki yerlere ait giderler işletme kayıtlarına alınabilir mi?

    484
    0

    Yazılım işi ile iştigal eden şirketimizin merkez adresi sanal ofistir. Şirket ortağı yazılım işlerini evinden yürütmektedir. Kiralık olan evinin kirasını ve giderlerini kayıtlarımıza eklemek istiyoruz. İşyeri adresinin değiştirilmesini istemiyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Bahsettiğiniz gibi bir işlem yapılmaz. Evin kirası ve diğer giderleri şirketin giderleri arasında yer almaz. Müşterinin isteğine göre hukuk yaratılmaz. Giderlerin kayda alınması için kanunda yeri olması gerekir.

    Mükellefim vergi mükellefi olmayan bir kişiden demirbaş alımı yapacak(makina) 300.000 TL kadar gider pusulası ile aktifine kaydedebilir miyim?

    Düzenlenecek gider pusulasında GV stopajı ve KDV hesaplanmaz.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir işverenin birden fazla sigorta dosyasında çalışan kişiye AGİ nasıl ödenir?
    Sonraki İçerik3 gün arka arkaya işe gelmeyen personelimizi fesih yasağında işten çıkartabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz