Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş yerinin kapanması nedeniyle işçi çıkarma fesih yasağı kapsamında mıdır?

    İş yerinin kapanması nedeniyle işçi çıkarma fesih yasağı kapsamında mıdır?

    17.04.2020 öncesi girişi bulunan bu işçiyi ister NÜD bildiriminde bulunabilir. İşçi ücretsiz izin raporu getirmesi halinde de 21 kod ücretsiz izinde bildirebilirsiniz.

    582
    0
    Mükellefimiz 31/12/2020 tarihi itibari ile şirketini tasfiyeye sokacak. Pandemi süreci nedeniyle işleri azaldığı için 2/3 oranında kısa çalışma uygulanıyor. İşçi çıkarmak yasak fakat 31/12/2020 tarihinde şirket tasfiyeye ye gireceği için bu işçileri çıkarabilir mi?

    İşyerinin kapanması kodu fesih yasağı kapsamında bulunmamaktadır.


    Aralık ayında doğum raporu sonlanacak çalışan işe dönmek istememektedir. Kendisini Pandemi ücretsiz izin gösterebilirmiyiz. İşe girişi Nİsan ayı öncesidir. Yoksa 6 ay doğum izni olarak mı göstermeliyiz?

    17.04.2020 öncesi girişi bulunan bu işçiyi ister NÜD bildiriminde bulunabilir. İşçi ücretsiz izin raporu getirmesi halinde de 21 kod ücretsiz izinde bildirebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOto yıkama hizmetlerinde yıl sonuna kadar uygulanacak KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikAralık/2020 Mali Takvim

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz