Ana Sayfa Vergi İş yerinin kapanışı esnasında işletme kayıtlarından çıkarılması unutulan demirbaşların faturalandırılması nasıl yapılır?

    İş yerinin kapanışı esnasında işletme kayıtlarından çıkarılması unutulan demirbaşların faturalandırılması nasıl yapılır?

    Aynı işverene bağlı farklı şirketlerde çalışan işçinin kıdem tazminatı bütün olarak mı değerlendirilir?

    924
    0

    Serbest meslek kazancına tabi mükellefimizin Ağustos ayında kapanış verdik. Geciken kontrollerimiz sırasında adına kayıtlı aracın satışının demirbaş kayıtlarında olduğunu fark ettik. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Vergi dairesi ile görüşerek mükellefiyeti geçici olarak açılması sağlanarak fatura düzenlenir.

    Gerekli beyannameler düzeltilerek verilir.

    Şahış şirketinin şubesinde olan çalışanları şubenin kapanmasından dolayı 4 ay önce aynı işverenin tek ortak olarak yer aldığı A.Ş. ye aktarıldı. (İşçilerin nakli ile ilgili firmalar arasında sözleşme de yapıldı) Şimdi A.Ş. den kendi isteği ile işten çıkan kişi daha önceden çalıştığı şahış şirketinde çalışmalardan dolayı ihbar talep edebilir mi?

    İşçilerin kıdemleri, hizmet akdinin devam etmiş veya fasılalarla yeniden akdedilmiş olmasına bakılmaksızın aynı işverenin bir veya değişik işyerlerinde çalıştıkları süreler göz önüne alınarak hesaplanır.

    İşyerlerinin devir veya intikali yahut herhangi bir suretle bir işverenden başka bir işverene geçmesi veya başka bir yere nakli halinde işçinin kıdemi, işyeri veya işyerlerindeki hizmet akitleri sürelerinin toplamı üzerinden hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest bölgedeki şube, stopaj, harç, damga ve diğer vergiler açısından merkezin bağlı olduğu vergi dairesine bağlı mıdır?
    Sonraki İçerikBordrolu olarak çalıştırılan tır şoförlerine yurt dışı görevleri için harcırah verilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz