Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş Yerinde Yaratıcılığınızı Artırmanın Yolları

    İş Yerinde Yaratıcılığınızı Artırmanın Yolları

    1169
    0

    Yaratıcılık her sektörde ve iş alanında önemli, özellikle de bir sorunu çözmeniz ve yeni fikirler geliştirmeniz gerektiğinde.

    Yeni Bir Fikir Üretemediğinizde:

    1- Farklı Projeler Yapın
    Araştırmalara göre, mola vermek ve dikkatinizi farklı şeylere yönlendirmek beyninizin yaratıcı sürecini hızlandırıp daha üretken olmanızı sağlar.

    2- Kendinizi İfade Edin

    Size ilham veren bir konuda yazın ya da konuşun. Özellikle kalemle yazmak daha fazla fikir üretmenizi sağlar.

    3- Kendinizi Şımartın

    Bir fincan kahveyle lezzetli atıştırmalıklar alın, güzel bir yemek yeyin, bir masaj yaptırın. Ne kadar rahatlarsanız o kadar yaratıcı hissedersiniz.

    4- Şimdiki Ana Odaklanın

    Gelecek için endişelenmeyi ya da geçmişi düşünmeyi bırakın. Şimdiki ana odaklanırsanız zihniniz daha sakin kalacaktır, bu da odaklanmanızı ve üretkenliğinizi destekler.

    5- Dışarı Çıkın

    Temiz hava size enerji verip zihninizi temizlemenize yardım eder. Yürüyüş yapabilir ya da sessizce dinlenebilirsiniz.

    6- Sonuçlar İçin Endişelenmeyi Bırakın

    Sonuçlar hakkında endişelendiğiniz sürece kendinizi daha sınırlandırılmış hissedersiniz. Stres yaratıcılık ve üretkenlik oranınızı oldukça düşürür. En iyi seçenek elinizden geleni yapıp sonrasını düşünmemektir.

    7- Egzersiz Yapın

    Hareket etmek daha az sıkışmışlık hissi verir, 10 dakikalığına yoga ya da egzersiz yapabilirsiniz. Kendinizi daha iyi ve enerjik hissedersiniz.

    8- Dinlenin

    Yorgunsanız kısa bir uyku molası verin. Kendinizi daha dinç ve çalışmaya hazır hissedeceksiniz.

    9- Biriyle Konuşun

    Sıkıntınızı, yorgunluğunuzu ya da diğer hislerinizi konuşabileceğiniz birini bulun. Duygularınızı paylaşmak gerginliğinizi bir miktar atmanıza yardımcı olacaktır. Hatta konuştuğunuz insanın fikir ve önerileri size ilham verebilir.

    10- Sanatsal Bir Şey Yapın

    Yaratıcılığınızı kamçılamak için resim yapabilir, müzik dinleyebilir, bir enstrüman çalabilir, bir sergiye ya da müzeye gidebilir ya da bir film izleyebilirsiniz.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSistem Temelli Denetim Nedir?
    Sonraki İçerikTekâlif Cetveli Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz