Ana Sayfa SGK İş yerinde kavga eden personellerimize ihtarname çekip işten çıkarmak istediğimizde işten çıkış...

İş yerinde kavga eden personellerimize ihtarname çekip işten çıkarmak istediğimizde işten çıkış kodu, işten çıkış tarihi ve çalışmadıkları günlere ait maaşları ne olur?

İş yerinde kavga eden personellerimize ihtarname çekip işten çıkarmak istediğimizde işten çıkış kodu, işten çıkış tarihi ve çalışmadıkları günlere ait maaşları ne olur?

852
0

İki personel 10 gün evvel kavga edip işyerini terk ediyor. Personellere ihtarname çekilmiyor. Bugün noterden ihtar çekilirse çıkış tarihini hangi tarih baz almalıyız? Gelmedikleri günlerin parasını ödemek zorunda mıyız? Çıkış kodu olarak iyi niyet ve ahlak kurallarına uyulmaması sebebiyle haklı fesih yapmamız doğru olur mu?

Kişilere ihtar gönderip ya da irtibat kurulup feshin yazılı gerekçesini alınız.

Geriye doğru 10 güne kadar çıkış yapabilirsiniz.

Önceki tarihlerde fiili çalışma yok diyorsanız birden fazla eksik gün nedeni seçerek işe gelmeme devamsızlık seçilebilir.

İhtardan sonra 25/II …. d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması, işyerine sarhoş yahut uyuşturucu madde almış olarak gelmesi ya da işyerinde bu maddeleri kullanması. seçilebilir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEv hizmetlerinde kısmi süreli personel çalıştırabilir miyiz?
Sonraki İçerikEkim ayında çalışan sayısı 5 olan firmanın otomatik BES sistemine katılımı ne zaman başlar?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz