Ana Sayfa Muhasebe İş yerimizde istediğimiz kadar Suriyeli personel çalıştırabilir miyiz?

    İş yerimizde istediğimiz kadar Suriyeli personel çalıştırabilir miyiz?

    Suriyeli işçi çalıştırma kotası nedir? Suriyeli işçilere Asgari Ücret verilebilir mi?  Suriyeli işçiler için Çalışma izni almak  zorunda mıyız? Her bir Suriyeli işçi için kaç tane Türk vatandaşı çalıştırmalıyız?

    1044
    0

    1.Suriyeli işçilerin maaşı asgari ücret olur mu?

    2.Suriyeli işçi çalıştırmanın kota sınırı var mıdır? İstediğimiz kadar suriyeli işçi çalıştırabilir miyiz? 3.Suriyeli veya diğer yabancılar 27103 ve 6111 teşviklerinden faydalanabilir mi?

    4.Türk vatandaşı olmayanlar teşvikten faydalanamaz cümlesi doğru mudur?

    1. Suriyeli personellerinizi asgari ücretli çalıştırabilirsiniz.
    2. İş yerinizde geçici koruma kartı (GKK) sahibi bir Suriyeli işçi çalıştırmak için SGK ya kayıtlı en az bir Türk personelinizin olması yeterlidir.

    Berberler, oto sanayiler ve diğer tüm çırak ve kalfa ihtiyacı olan küçük esnaflar isterlerse çalışma izni alarak iş yerlerinde bir Suriyeliyi yasal olarak çalıştırabilirler.

    Her bir Suriyeli için en az 10 Türk personel olması gerekmektedir.

    Çalışacak Suriyeli sayısı toplam personelin %10 undan fazla olamaz.

    Suriyeli işçiye ödenecek ücret asgari ücret veya üstü olmalıdır. Diğer yabancılar için taban ücret asgari ücretin bir buçuk katıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYakacak yardımı kıdem tazminatı hesaplamasına dahil edilir mi?
    Sonraki İçerikPanelvan tipi araçlarda gider kısıtlaması var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz