Ana Sayfa SGK İş yeri nakillerinde teşvikli sigortalıların yeni sigorta dosyasına teşvikli girişleri nasıl yapılacaktır?

İş yeri nakillerinde teşvikli sigortalıların yeni sigorta dosyasına teşvikli girişleri nasıl yapılacaktır?

771
0

İş yerimizde bir kişi için 2019/Kasım ayında 17103 sayılı teşvikten faydalandık.

01.12.2019’dan itibaren işyerimizi İstanbul sınırları içinde başka bir ilçeye naklettik ve yeni bir işyeri sicil numarası aldık. 2019/12 ay için sistem aynı kişi için teşvik vermiyor. Bunun için ne yapmamız gerekiyor?

Teşvikten yararlanılmakta olan bir işyerinin başka bir adrese nakli halinde, anılan maddede öngörülen teşvikten, önceki adreste çalışan sigortalılardan dolayı, hizmet akdinin devam etmesi ve teşvikte aranılan diğer şartların da sağlanmış olması kaydıyla, yeni işyerindeki çalışmalarından dolayı da yararlanılabilecektir. Ancak bu durumda, teşvikten yararlanılabilmesi için işverenlerce yapılması gereken işlemler, işyerinin aynı veya farklı sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakledilmesine göre farklılık göstermektedir.

Öncelikle işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik merkezine bir dilekçe ile müracaat ederek, nakil tarihinden önce teşvikten yararlanılmış olan sigortalıların yeni işyeri dosyasına aktarılmasının talep edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak müracaatlar üzerine, ilgili sosyal güvenlik merkezince daha önce teşvikten yararlanılmış olan sigortalıların yeni işyeri dosyasına aktarımının yapılması halinde, nakil tarihinden önce sisteme tanımlanmış sigortalılardan dolayı hizmet akdinin devam etmesi kaydıyla nakil tarihinden sonraki sürelerde de yararlanılması mümkün olabilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖzel fonlar hesabında bulunan bakiyeyi sermayeye eklemek için ne yapmalıyız?
Sonraki İçerikTicari araçların kiralanmasında 5.500 TL’lik kısmı aşan kısımlarının muhasebe kaydı nasıl yapılacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz