Ana Sayfa Vergi İş Uyuşmazlıklarında Dava Şartı Arabuluculuk Hizmetine İlişkin Avukatlık Hizmet Bedelinin KDV Oranı...

    İş Uyuşmazlıklarında Dava Şartı Arabuluculuk Hizmetine İlişkin Avukatlık Hizmet Bedelinin KDV Oranı Nedir?

    150
    0

    Mahkemeye gitmeden işverene karşı çalışan tarafından arabuluculuk işlemi yapan avukat çalışana keseceği arabuluculuk hizmeti %8 midir %18 midir? “dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı ilamlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetleri için %8” ifadesini görünce kafam karıştı.

    KDV oranlarının tespit edildiği 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki (II) sayılı listenin 32. sırasında, aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler, vesayet davaları ve işleri;bu davalara bağlı kanun yolları; İŞ UYUŞMAZLIKLARINDA DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK İLE BUNLARA BAĞLI İLAMLI İCRA TAKİPLERİ KAPSAMINDA VERİLEN AVUKATLIK HİZMETLERİNDE KDV ORANI %8 OLARAK BELİRLENMİŞTİ.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket Çalışanlarına Yapılan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ücrete İlave Edilir Mi?
    Sonraki İçerikİş yerini kapatacak Mali Müşavirler Kapanışı Hangi Sürede Bildirilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz