Ana Sayfa Vergi İş sözleşmesi sona erecek olan personel rapor alırsa bu personeli işten çıkartabilir...

    İş sözleşmesi sona erecek olan personel rapor alırsa bu personeli işten çıkartabilir miyiz?

    Belirli süreli raporlu işçinin işten çıkarılması

    417
    0

    20/08/2021 tarihinde BELİRLİ süreli iş sözleşmesi sona eren öğretmenin iş sözleşmesi yenilenmeyecektir. Bu kişi 19/08/2021 tarihinde hamilelikten dolayı rapor getiriyor. Bu durumda 20/08/2021 tarihinde ” belirli süreli iş sözleşmesinin bitimi” kodundan çıkış vermeyi düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili sizlerin görüşleri nedir? 

    İşçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerinde istirahat (rapor) kullanması, dolayısıyla da işe gelmemesi sebebiyle işveren için iş sözleşmesini fesih hakkı yani işçiyi işten çıkarma hakkı; istirahat (rapor) süresinin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre İş Kanunu’nun 17 nci maddedeki bildirim (ihbar) sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğar.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik4B kapsamında bir kişinin sağlık raporu için bir işlem yapılır mı?
    Sonraki İçerik2021 Temmuz ayı B formuna elektronik faturalar dahil edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz