Ana Sayfa SGK İş kazasının SGK’ya bildirim süresi ne kadardır?

İş kazasının SGK’ya bildirim süresi ne kadardır?

969
0

İşyerinde iş kazası meydana geldiğinde SGK’ya kaç iş günü içinde bildirim yapılmak zorundadır?
3 iş günü süresine kazanın meydana geldiği tarih dâhil midir? Bu sürede cumartesi, pazar günleri sürenin hesaplanmasında önemi nedir?

İş kazasının;

a) (a) bendi ile 5 inci madde kapsamında bulunan sigortalılar bakımından bunları çalıştıran işveren tarafından, o yer yetkili kolluk kuvvetlerine derhal ve Kuruma da en geç kazadan sonraki üç işgünü içinde,

b) (b) bendi kapsamında bulunan sigortalı bakımından kendisi tarafından, bir ayı geçmemek şartıyla rahatsızlığının bildirim yapmaya engel olmadığı günden sonra üç işgünü içinde, iş kazası ve meslek hastalığı bildirgesi ile doğrudan ya da taahhütlü posta ile Kuruma bildirilmesi zorunludur. Bu fıkranın (a) bendinde belirtilen süre, iş kazasının işverenin kontrolü dışındaki yerlerde meydana gelmesi halinde, iş kazasının öğrenildiği tarihten itibaren başlar.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşveren, İş Kazası ve Meslek Hastalıklarının Kayıt ve Bildirimini Nasıl Yapar?

 

4/B Sigortalıların Çalışmazlık Bildirimi İnternet Üzerinden Yapılabilecek

 

Ev hizmetinde ayda 10 günden az sigortalı çalıştıranlar Kuruma nasıl başvuracak?

 

 

 

 

Önceki İçerikTam tevkifat kapsamında indirdiğimiz KDV’yi hangi kodda takip edeceğiz?
Sonraki İçerikArsa satışlarında düzenlenen fatura KDV beyannamesinde nasıl bildirilir? Düzenlenen fatura “B” formunda bildirilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz