Ana Sayfa Business Life İş Hayatında Myers Briggs Karakter Analizi

    İş Hayatında Myers Briggs Karakter Analizi

    1818
    0

    Myers Briggs Karakter Analizi nedir?

    Myersbriggs.org’dan:
    “The Myers Briggs Karakter Analizi insanların karakter özelliklerini anlamak ve daha etkili davranmalarını sağlamak için yapılıyor. Bu analiz dünyadaki büyük ve küçük pek çok şirket tarafından kullanılıyor.”

    “Building People, Building Programs”dan Gordon Lawrence ve Charles Martin şöyle diyor:

    “Bu analiz bireysel farklılıkları anlamak için bir çerçeve sağlıyor ve bireysel gelişim için dinamik bir model oluşturuyor.”

    Kurumlar
    “Bu analiz her kurumda pek çok işlev için yararlı olacaktır:

    • Yöneticilik yeteneklerinin gelişimi, problem çözme, değişime uyum sağlama ve diğer ihtiyaçlar.”

    Karakter Analizi ve İş
    “Karakterlerin farklı tercihlerini göz önünde bulundurduğunuzda işinize kendi tarzınıza uygun şekilde yaklaşabilirsiniz, örneğin:

    • Zaman yönetimi, sorun çözme şekliniz, karar verme ve stresle baş etme yöntemleriniz.
    • Çalıştığınız işyerinin kültürünü anlamak, yeni yetenekler geliştirmek, ekiplere katılımınızı anlamak, işyerinde değişime uyum sağlamak.
    • Müşterilerin sizden beklentilerini anlamak, ürün ve hizmetler hakkında bilgilendirilme tercihleri, bilgi alma ve karar verme süreçlerindeki iletişim yöntemleri ve tercihleri.”

    “MBTI analiziyle karakter tipinizi bilmek kariyerinizde ilerlemenizi ya da başarılı değişimler yapmanıza yardımcı olur.”

    Kaynak: myersbriggs.org
    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikA.Ş. – İflasın Ertelenmesi Hangi Hallerde Gerçekleşir?
    Sonraki İçerikDövizli ve dövize endeksli sözleşmeler ile ilgili önceki düzenlemede Değişiklik Yapıldı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz