Ana Sayfa Vergi İş güvenliği ve sağlığı eğitimi veren firmalar yıl sonuna kadar KDV indiriminden...

    İş güvenliği ve sağlığı eğitimi veren firmalar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanır mı?

    663
    0

    Cumhurbaşkanlığı kararnamesine istinaden, İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile alakalı eğitim veren şirketlerde kdv oranı da %1 olarak mı uygulanmalıdır?

    Eğitim veren kurum 5580 Sayılı kanun kapsamında ise KDV oranı % 1 olarak uygulanır.

    Firmamız Okul Öncesi Eğitim Araç ve Gereçleri Toptan Alım ve Satımı ile iştigal etmektedir. Okul öncesi eğitim veren kurumlarda çocukların oturacağı plastik sandalyeler alımında bazı firmalar KDV’yi % 8, Bazı firmalar % 18 olarak düzenlemektedir. Bu durumda çocukların kullanacağı küçük plastik sandalyelerde KDV oranı nedir?

    02/01/2020 tarihli ve 30996(Mükerrer) sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 02/01/2020 tarihli ve 1994 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mobilya sektöründe kullanılan ve GTİP numaraları itibarıyla belirlenmiş döner koltuklar ve sandalyeler, yatak haline getirilebilen mobilyalar, mutfaklarda ve yatak odalarında bürolarda kullanılan mobilyalar, büro mobilyaları ve diğer ahşap, metal ve PLASTİK mobilyalar gibi ürün gruplarında KDV oranı yüzde 8’e indirilmiştir.

    PLASTİK SANDALYEYİ KİM KULLANIRSA KULLANSIN KDV ORANI % 8 dir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇalışanın ödediği hayat sigortası ücret bordrosundaki matrahtan düşülebilir mi?
    Sonraki İçerikVergi dairesinin kapattığı iş yerine ait sigorta bildirgesini nasıl onaylayacağız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz