Ana Sayfa Vergi İş gücü temini hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

İş gücü temini hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

965
0

İzmir belediyesi alt yapı ihalesinin kazanan bir firma alt taşeron yolu ile kiralayacağı iş makineleri için kdv tevkifat durumu nedir?

Çalışanlar sizin bordronuzda kayıtlı ise iş gücü kiralamasından dolayı KDV tevkifatı yapılır.

İş makinesinin kiralaması işinde KDV tevkifatı olmaz.

Büyükşehir belediyesine tramvay hattı işi yapıyoruz. Ana yüklenici olarak ve bizden KDV tevkifatı yapılmıyor. Bizim bir alt yüklenicimiz bizimle malzeme tedarik, tasarım ve test devreye alma sözleşmesine sahip ise bize düzenlediği Faturalarında 9/10 tevkifat yapmamız gerekir mi?

Yapılan teslim hizmet işi ise KDV tevkifatı yapılır. Mal ve malzeme teslimi için KDV tevkifatı yapılmaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik3 Yılda ayırmam gereken amortisman giderini daha fazla yıla bölerek ayırabilir miyim?
Sonraki İçerikAdi ortaklıklarda ortaklar işletmeye borç verebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz