Ana Sayfa SGK İş göremezlik ödeneği alan personelimizin istirahatli olduğu günlerin bordro tahakkukunu nasıl yapmalıyız?

    İş göremezlik ödeneği alan personelimizin istirahatli olduğu günlerin bordro tahakkukunu nasıl yapmalıyız?

    556
    0

    İşgöremezlik rapor alan personelin maaşını yine 30 gün üzerinden yaparak Tahakkuk ediyorum.

    Sadece işgöremezlik olarak kurumdan aldığı tutarı kendisinden istiyorum.

    İşçi Maaş tahakkukunda 335 hesapta örneğin 3.500,00 TL Maaş Tahakkuk etmişse 350,00 TL İş göremezlik alacaksa Maaşı 3.150,00 TL yatırıyorum.

    Personel parayı aldığını söylediğinde 335-350,00 TL 649-Diğer Gelir 350 olarak kaydı yapıyorum. Bazı üstadlar tahakkuk eden ücreti tam ödemem gerektiğini personel iş göremezlik aldıktan sonra şirkete banka veya elden getirerek vermesini söyledi. Yapılan işlem doğru mudur?

    4857 sayılı iş kanunumuzda Geçici iş göremezlik Madde 48 –

    ……………………………….. Hastalık nedeni ile çalışılmayan günlerde Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aylık ücretli işçilerin ücretlerinden mahsup edilir.

    Yapmış olduğunuz işlemde açıklamaları yazılması halinde yasaya uygun ve doğrudur.

    Ücret tam ödenip daha sonra işçiden alınan ücretin mahsup edilmesi de doğrudur.

    Mükellefimiz mobilya üretimi ve döşemesi yapmakta. Daha büyük bir firmayla anlaşıyor ve o firmanın adresinde firma adına mobilya üreterek sadece işçilik ücreti alacak. Yanında da işçi çalıştıracak. Şu anda sabit işyerinde çalıştırdığı işçiler var. Diğer adreste çalıştıracağı işçiler için ayrı bir dosya mı açmalıyız?

    İşçilerin fason olarak çalıştıkları adreste taşeron dosyası açılarak sgk bildirimleri yapılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı Eylül ayında deri sektörü ihracatı %11,1 oranında düşüş ile 131 milyon dolar olarak gerçekleşti
    Sonraki İçerikKüresel Ekonomik Gelişmeler: 2020 yılının ilk yarısında bazı gelişmiş ülkelerde GSYH %20’yi aşan oranlarda geriledi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz