Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş arama izni personele hafta sonu kullandırılır mı?

    İş arama izni personele hafta sonu kullandırılır mı?

    1916
    0

    Firmamız haftanın 5 günü 9 saatten 45 saat çalışmaktadır. Bir personelimiz işten ayrıldı.

    4 hafta önceden ihbar süresi vererek 80 saat iş arama iznini ihbar süresinin sonunda ilave etmek istiyor. Bu durumda 80 saat toplu kullanımda hafta sonu cumartesi ve pazar günleri sayılacak mıdır?

    İşçinin çalıştırılmadığı hafta tatili ile bayram ve genel tatil günleri için yeni iş arama izni verilmesi gerekmez. İş arama izni çalışma günlerinde verilir. 

    Kullandırılmaması halinde de sadece çalışma günleri için iş arama izin ücreti hesaplanır. İş arama izni çalışılan günde çalışma saatleri içerisinde işverenin uygun gördüğü saatlerde kullanılır. İş arama izninin kullanılma zamanını işveren belirler. İşçinin kendiliğinden bu izni kullandığını belirterek ayrılması doğru değildir. Zira ihbar öneli içinde iş görme borcu eksiksiz devam etmektedir. 

    (Yargıtay 9. H.D. E. 2012/32958 K. 2014/21253 T. 23.6.2014)

    Emekli birisini ayda 5-6 gün çalıştırabilir miyiz? 

    Emekli kişi sgdp sigortalısı olarak part time çalışabilir. 

    Kısmi süreli çalışma sözleşmesi yapılıp özlük dosyasına konulması gerekir. Emekli işçinin sgdp sigortalısı olarak muhaph bildirimi yapılmalıdır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde yüzde 122,4 arttı
    Sonraki İçerikDar Mükelleflerde Kurumlar Vergisinin Hesaplanması ve Ödenmesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz