Ana Sayfa Vergi Düzenlenen e-faturanın sistem üzerinden gönderiminde süre var mıdır?

Düzenlenen e-faturanın sistem üzerinden gönderiminde süre var mıdır?

İrsaliye tarihi 05.07.2019, E-fatura tarihi 05.07.2019 olan fakat E-faturanın gelir idaresi başkanlığının sisteminden gönderilme tarihi 16.07.2019 olan bir faturalama süreci VUK'a uygun mudur? E-fatura düzenlenme tarihinden itibaren 7 gün içinde sisteme yüklenmeli midir?

673
0

İrsaliye tarihi 05.07.2019, E-fatura tarihi 05.07.2019 olan fakat E-faturanın gelir idaresi başkanlığının sisteminden gönderilme tarihi 16.07.2019 olan bir faturalama süreci VUK’a uygun mudur? E-fatura düzenlenme tarihinden itibaren 7 gün içinde sisteme yüklenmeli midir?

Faturayı kestiğiniz tarih itibariyle yasal bildirim süresi içinde e-fatura sistemine yüklemeniz gereklidir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikÇalışma İzni Başvurusu – Yurt dışından çalışma iznine nasıl başvurulur?
Sonraki İçerik2018 yılı cirosu itibariyle E- defter uygulamasına geçmek zorunda olan mükellefler 2020 yılı itibariyle e-Arşiv fatura mı yoksa e-Fatura mı kullanmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz