Ana Sayfa Dünya İran, Türkiye’ye İhracatını Arttırmak İstiyor

    İran, Türkiye’ye İhracatını Arttırmak İstiyor

    488
    0

    İran- Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı Mehrdad Saadet, Covid-19 sebebiyle 4 aydır Türkiye’ye yeterli seviyede ihracat yapamadıklarını ve bunu önümüzdeki dönemde telafi etmek istediklerini açıklamıştır.

    Saadet, Covid-19’dan dolayı Türkiye’nin İran’dan sınırlı sayıda TIR kabul ettiğini ve bu yüzden sınırda uzun TIR kuyruklarının oluştuğunu ancak bu hususta görüşmelerin devam ettiğini bildirmiştir.

    Yılın ilk 4 ayında (21 Mart’tan- 21 Temmuz) Türkiye’nin İran’ın ihracatında 5. sırada yer aldığı, bu süre zarfından 405 milyon dolar değerinde 43 bin ton ürünün Türkiye’ye ihraç edildiği ve bu dönem içinde Türkiye’den yapılan ithalatın ise 1,2 milyar Dolar olduğu haberde belirtilmiştir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Mehr Haber Ajansı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTrafik para ceza bilgilerinde hata olması durumunda, düzeltme işlemi için ne yapmalıyız?
    Sonraki İçerikYeme içme faaliyetlerinde yıl sonuna kadar uygulanacak KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz