Ana Sayfa Duyurular IPARD-2 AB Kırsal Kalkınma Hibe Programı 10. Çağrı kapsamında 493 projeye 875...

IPARD-2 AB Kırsal Kalkınma Hibe Programı 10. Çağrı kapsamında 493 projeye 875 milyon lira hibe desteği verilecek

388
0

Kırsalda daha çok yatırım, üreticiye daha çok gelir, istihdama daha çok katkı amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla IPARD kırsal kalkınma desteklerini yatırımcılarla buluşturmaya devam ettiklerini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, IPARD-2 AB Kırsal Kalkınma Hibe Programı 10. Çağrı kapsamında projeleri onaylanan 493 projeye 875 milyon lira hibe desteği vereceklerini ifade etti.

Türkiye’nin son 19 yılda büyük bir kalkınma hamlesine imza attığını belirten Pakdemirli “Her alanda büyüme, her alanda kalkınma vizyonuyla başlayan bu atılım döneminde, tarım ve kırsal daima ilk sıralarda yer aldı.  Birçok ürünün anavatanı olan Anadolu toprakları, bu süreçte büyük bir değişime sahne oldu. Sağladığımız desteklerle, kırsalda binlerce modern tesis kuruldu. Bu tesisler; üretiminin gücünü artırırken, on binlerce kişiye de yeni istihdam kapılarını açtı” dedi.

Kırsalda kalkınma vizyonu kapsamında ilana çıkılan IPARD-2 10. Başvuru Çağrısı başvurularını Nisan ayı içerisinde aldıklarını vurgulayan Bakan Pakdemirli “Bu çerçevede toplam yatırım tutarı 1,9 milyar lira olan 493 proje onaylandı. Onaylanan bu projelere ise 875 milyon lira hibe desteği vereceğiz” diye konuştu.

Yıl sonuna kadar projelerde incelemelerin süreceğini ve incelemesi tamamlanan projeleri açıklamaya devam edeceklerinin altını çizen Pakdemirli “2021 yılı içerisinde 11 farklı sektörde yatırımları tamamlanan toplam 2 bin 603 projeye 805 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik ve ülkemize 1,2 milyar liralık yatırım kazandırdık” değerlendirmesinde bulundu.

2021 yılı içerisinde hibe ödemesi yapılan projelerin sektörel dağılımı:

Bitkisel üretim: 1.353

Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler:163

Kırsal Turizm: 188

Yerel Kalkınma ve Tarım-Çevre: 44

Arıcılık:167

Su Ürünleri Yetiştiriciliği: 9

Hayvancılık: 300

Gıda İşleme: 192

Yenilenebilir Enerji: 157

Teknik Destek Projesi: 2

Makine Parkı: 28


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAğustos 2021’de onaylanan sanayi kapasite raporu sayısı %36,5 arttı
Sonraki İçerikKOSGEB, Bozkurt esnafına 40 milyon lira kredi verecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz