Ana Sayfa Muhasebe İnternetten yapılan satışlar için aldığımız komisyon gelirleri nasıl faturalanacak?

    İnternetten yapılan satışlar için aldığımız komisyon gelirleri nasıl faturalanacak?

    462
    0

    Aracılık işi yapan bir mükellefimiz var. İnternet sitesi üzerinden kullanıcılar hizmet alıyor. Yalnız bu hizmeti biz vermiyoruz, başka firmalar veriyor. Bu işlem sonucu hesabımıza para yatıyor. Yalnız bu paranın ufak bir bölümü bize ait. Aracılık yaptığımız için. Geri kalan kısım bizim tarafımızdan işi yapan firmaya gönderiliyor. Örnek, 500,00 TL’lik ev temizliği işinin ödemesi hesabımıza yatıyor. Yalnız sadece 100,00 TL’si bize ait geri kalan 400,00 TL’yi işi yapan firmaya gönderiyoruz. Burada nasıl faturalandırma yapılmalı? Ve nasıl bir yöntem kullanmalıyız?

    Size gelen 500 TL’nin tamamına fatura düzenleyeceksiniz. İşi yapan firma da size 400 TL fatura edecek arada kalan 100 TL sizin karınız olacak.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTrafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre %105,4 arttı
    Sonraki İçerikTürkiye’de robot teknolojisi kullanan girişimlerin oranı %5,1 oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz