Ana Sayfa İstatistik İnterneti En Çok Ne İçin Kullanıyoruz Biliyor musunuz?

    İnterneti En Çok Ne İçin Kullanıyoruz Biliyor musunuz?

    1132
    0

    İnterneti En Çok Haber Okumak İçin Kullanıyoruz.

    İnterneti en çok haber okumak için kullanıyoruz İnternetten en fazla haber/ gazete okumak (yüzde 82), sosyal medyada vakit geçirmek (yüzde 76), banka işlemleri yapmak (yüzde 74), online alışveriş yapmak ve film/dizi izlemek için yararlanılıyor.

    Kadınlar İnterneti Sosyal Medya İçin; Erkekler Banka İşlemleri ve İlan Takip Etmek İçin Kullanıyor.
    Kadınlar interneti daha çok sosyal medyada vakit geçirmek( yüzde 81) ve film/ dizi izlemek için (yüzde 63) için tercih ederken; erkekler banka işlemleri, fatura ödeme, kart yükleme gibi cep telefonu işlemleri ( yüzde 84) ile emlak, otomobil, açık artırma sitelerindeki ilanları takip ya da ilan vermek (yüzde 51) için daha fazla kullanıyor.

    İnternetten Alışveriş Yapmayı Seviyoruz
    İnternet kullanıcılarının tamamına yakını (yüzde 93) online alışveriş yapıyor. Yaş yükseldikçe online alışveriş yapanların sayısı da azalıyor ve 65 yaş üstünde yüzde 65’e geriliyor. Her iki cinsiyet yüzde 69 ile online alışveriş tarafında eşit görünüyor.

    Online Alışverişte Kadın- Erkek Farklı Ürünlere Yöneliyor.
    Online alışverişte en fazla giyim, elektronik eşya, ayakkabı, seyahat biletleri, otel rezervasyonları, kitap, dergi ve yemek siparişleri öne çıkıyor. Kadınlar giyim ve ayakkabı; erkekler ise elektronik eşya, seyahat biletleri, çiçek gönderimi ve maç/konser biletlerini daha fazla online alıyor.

    Gençler İnternetten Dizi/Film İzliyor.
    Gençlerin yüzde 17’si televizyonu bilgisayardan, tabletten ya da cep telefonundan izliyor. Sinema filmlerini üst yaş sinemada izlemeyi tercih ederken yaşlar azalıkça sinema ve dizi izleme de bilgisayara kaymış görünüyor. Gençlerin yüzde 61’i sinemayı, yüzde 55’i dizileri bilgisayardan seyrediyor.16-24 yaş arasındaki her dört gençten üçü internetten dizi ya da film seyrettiğini belirtiyor.

    İnternet Kullanıcıları En Çok Facebook Kullanıyor.
    İnternet kullanıcılarının yüzde 90’ının Facebook, yüzde 72’sinin Twitter, yüzde 59’unun Google+, yüzde 58’inin Instagram ve yüzde 51’inin de YouTube hesabı bulunuyor.

    Erkekler Twitter’ı , Kadınlar Instagram’ı Daha Çok Kullanıyor.
    Twitter, Google+ ve YouTube’da erkeklerin, Instagram ve Pinterest’te kadınların daha fazla hesabı var.

    Kaynak: NTV

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017’de Türkiye’de En Çok Hangi Araba Modellerinin Sattığını Biliyor musunuz?
    Sonraki İçerikAynı Tür Menkul Kıymet ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları Nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz