Ana Sayfa Muhasebe İnternet üzerinden yaptığımız ürün satışlarından iade olan ürünlerimiz için gider pusulası düzenlenmeli...

    İnternet üzerinden yaptığımız ürün satışlarından iade olan ürünlerimiz için gider pusulası düzenlenmeli midir?

    580
    0

    Giyim satışı yapan bir mükellefin sattığı ürünlerden iade geliyor. Gider pusulası ile ürünü geri alıyor. Gider pusulasını işlerken KDV’li olarak mı işleyeceğiz?

    Düzenlenen gider pusulasında KDV hesaplanır ve indirim yapılır.

    İade için satış belgesi olan Fatura ve benzeri vesikanın asılı gider pusulasına eklenerek saklanır.

    Vergi mükellefi olmayan bir kişi Kore’den Almanya’ya maske satışına aracılık yapıp komisyon alacak.

    Bu iş için Alman firmasına fatura kesip komisyon almak istiyor. Komisyon faturasını Limited şirketimizden kestirip bize de komisyon ödemesi yapmak istiyor. Rakam çok büyük (10.000.000 USD) olduğundan dolayı nasıl bir yol izleyebiliriz. Alman firmasına fatura kesip ödemeyi aldıktan sonra Vergi mükellefi olmayan kişiye %20 gider pusulası düzenleyerek bu işlemi yapabilir miyiz? Gider pusulasında kdv göstermek gerekir mi?

    Alacağınız komisyon için KDV hesaplanarak Fatura düzenleyeceksiniz. Gider pusulası ile işlem yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMavi kartı olan kişilerin çalışma izni alması gerekir mi?
    Sonraki İçerikÖzel öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere düzenlenecek faturada KDV ne olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz