Ana Sayfa Muhasebe İnternet üzerinden satış yapan firmalar ne zamana kadar e-fatura uygulamasına dahil olmalıdır?

İnternet üzerinden satış yapan firmalar ne zamana kadar e-fatura uygulamasına dahil olmalıdır?

İnternet üzerinden satış yapan firmalar ne zamana kadar e-fatura uygulamasına dahil olmalıdır?

1287
0

Mükellefin 5 milyon satış hasılatı yok ama internetten satışı mevcut ise bu mükellef e-faturaya geçmek zorunda mıdır? Yani internet satışı varsa bir firmanın e-faturaya geçme zorunluluğu mevcut mudur satış hasılatının miktarı ne olursa olsun?

Mükellefin diğer e-arşiv yükümlülüklerine de bakmak gereklidir.

İnternet satışı açısından incelendiğinde ise; internet satış yapan ve 2018 yılında 5 milyon TL ve üzerinde hasılat elde edenlerin 1/1/2020 tarihinden itibaren yani iki kriteri de tutturmak gereklidir.

Yeni kurulan ve kendi internet sitesinden satış yapacak olan şahıs firması için e fatura e arşiv fatura e-defter yükümlülüğü ne zaman başlar?

Aşağıdaki belirtilen uygulama kapsamında çalışıyorsanız;

Aracı Hizmet Sağlayıcıları, İnternet Ortamında İlan Yayınlayanlar ile İnternet Reklamcılığı Hizmet Aracıları 509 SN VUK GT Mevcutlar 1/1/2020 (2020 ve müteakip hesap dönemlerinden itibaren belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükelleflerin ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde) uygulamaya dahil olmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa Çalışmadan Faydalanma Süre ve Son Müracaat Tarihleri Nedir?
Sonraki İçerikAmerika mukimi firmadan alınan kiralama hizmeti (hosting) karşılığı yapılan ödemelerde tevkifat uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz