Ana Sayfa Vergi İnternet üzerinden satış yapan firmalar faturalarını hangi yöntemle düzenlemelidir?

    İnternet üzerinden satış yapan firmalar faturalarını hangi yöntemle düzenlemelidir?

    Sevk irsaliyeli en az 3 nüsha olarak bastırılmalıdır. 

    534
    0
    İş yeri home ofis olan, İnternetten perakende olarak giyim ürünleri satışı yapan bir şahıs firması faturasını hangi şekilde düzenlemelidir? (E arşiv, E-fatura, İrsaliyeli fatura vb.)

    Vergi mükellefi olanlar isteğe bağlı veya zorunlu e-fatura sistemine dahil olurlar. 

    Bir satışın internet satışı olup olmadığını değerlendirmek için birden fazla kriterine bakmak gereklidir. Brüt satışlar, aynı döneme ilişkin internet üzerinden yapılan satışlar ve/veya diğer yasal yükümlülükler tek tek değerlendirilmelidir.


    VUK’a göre İrsaliyeli fatura en az üç nüsha düzenlenmeli. Bir müşterim iki nüsha bastırmış ve kullanıyor. Bu durumda ne yapmamız gerekir?

    İki nüshalı olan irsaliyeli faturalar kullanımdan kaldırılır ve 5 yıl saklanır. 3 nüshalı olarak yenisi bastırılarak kullanılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFazla hakediş ödemesi üzerinden ödenen stopaj iade alınabilir.
    Sonraki İçerikİnternet üzerinden satış yapan firmalar faturalarını hangi yöntemle düzenlemelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz