Ana Sayfa Vergi İnternet üzerinden satış yapan e-fatura uygulamasına dahil olmayan firmalar e-belge üzerinden e-arşiv...

İnternet üzerinden satış yapan e-fatura uygulamasına dahil olmayan firmalar e-belge üzerinden e-arşiv fatura düzenlemek için mali mühür almalı mıdır?

İhtiyari olarak 4.6.2020’ de e-faturaya geçen mükellef 7 güne kadar e-belge üzerinden devam edebilir mi? İnternet üzerinden satış yapan e-fatura uygulamasına dahil olmayan firmalar e-belge üzerinden e-arşiv fatura düzenlemek için mali mühür almalı mıdır?

1112
0

Instagram üzerinden sipariş alarak müşterilerine tişört gönderimi yapan firmasının ayda 1.000-2.000 TL’lik satışı var. Instagram aracılığı ile yapılan satışlar için mali mühür alarak e-arşiv faturası kesmek zorunda mı? Kâğıt fatura kesip gönderebilir mi?

30.000 TL sına kadar nihai tüketiciye (1 kişiye) yapılacak satışlar için e-arşiv fatura düzenlenmez.

Kâğıt fatura düzenlenir. 5.000 TL’ye kadar vergi mükellefi olanlar Kâğıt, 5.000 TL üzerine e-arşiv fatura düzenlenir. İstenmesi halinde Tüm satışlar için e-arşiv fatura düzenlenir.

E-arşiv fatura için e-imza gerekmez. GİB portalından düzenlenebilir.

İhtiyari olarak 4.6.2020’ de e-faturaya geçen mükellef, 7 güne kadar e-belge üzerinden devam edebilir mi?

Bu Tebliğe konu e-Belge uygulamalarına dâhil olan mükellefler, uygulamaya dâhil oldukları tarihin içinde bulunduğu ayın (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7’nci günün) sonuna kadar, söz konusu belgeleri kâğıt ortamda da düzenleyebilirler.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik KDV tevkifatı uygulamasında sınır nedir?
Sonraki İçerikKonut satışında KDV ve Harç Uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz