Ana Sayfa Muhasebe İnternet üzerinden nihai tüketiciye düzenlediğim ürün geri iade geldiğinde ürünü kayıtlara alabilmek...

    İnternet üzerinden nihai tüketiciye düzenlediğim ürün geri iade geldiğinde ürünü kayıtlara alabilmek için nasıl bir belge düzenlemeliyim?

    İnternetten nihai tüketiciye yapılan satışın iadesi kayıtlara nasıl alınır?

    1030
    0

    Müşavirliğini yaptığım firmalardan birisi, ürünlerini hepsiburada.com vasıtası ile satmaktadır. Mal satışı internet üzerinden ve müşteri ödemeleri de internetten kredi kartı ile yapılmaktadır.Hepsiburada.com ile müşavirliğini yaptığım firma arasında satış iş birliği (hizmet sözleşmesi) mevcuttur. Enson Müşteriye fatura hepsiburada.com tarafımdan mı, benim müşavirliğini yaptığım firma tarafından mı düzenlenmeli. Mal teslimleri motorlu kurye ile müşavirliğini yaptığım firma tarafından yapılmalıdır?

    Malı satan firma sizin firmanızdır. Fatura sizin firmanızca düzenlenir.

    Ancak sözleşmede aksi bir durum varsa siz hepsiburada firmasına fatura düzenlersiniz. O da alıcıya düzenler Sözleşmeyi inceleyiniz.

    Trendyol üzerinden nihai tüketiciye faturalı ürün satışı oldu. Bu ürün bana geri iade edildi. İzlemem gereken yol nedir?

    İade olunan mal için gider pusulası düzenlenir. Düzenlenen gider pusulası ile mal (stok) girişi yapılır. (KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ 26.04.2014 tarih ve 28983 sayılı Resmi Gazete)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYabancı gemiadamının ikametgahına iadesine ilişkin yasal düzenleme
    Sonraki İçerikİstanbul’da Eylül ayında toplu taşıma yolculukları hafta sonunda azalırken hafta içinde artış kaydetti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz