Ana Sayfa Muhasebe İnternet üzerinden aracı firmalar aracılığı ile satış yapan firmalar e- fatura uygulamasına...

İnternet üzerinden aracı firmalar aracılığı ile satış yapan firmalar e- fatura uygulamasına dahil olmalı mıdır?

İnternet üzerinden aracı firmalar aracılığı ile satış yapan firmalar e-fatura uygulamasına dahil olmalı mıdır?

513
0

28.6.2020 itibariyle şahıs mükellefiyeti tahsis ettirdim. İnternet üzerinden satış yapacağız. E-imza alıp e fatura başvurusu yapmam gereklimi?

Firmanız aracı hizmet sağlayıcı durumunda çalışacak ise; Aracı Hizmet Sağlayıcıları, İnternet Ortamında İlan Yayınlayanlar ile İnternet Reklamcılığı Hizmet Aracıları 509 SN VUK GT Mevcutlar 1/1/2020 (2020 ve müteakip hesap dönemlerinden itibaren belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükelleflerin ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde) bunun dışında bir faaliyet konusu var ise ayrı incelemek gereklidir.

2020 yılında kurulan bir mükellefim kendi sitesi aracılığıyla internet üzerinden ürün satışı gerçekleştirecek. Kendi ürettiği ürünler değil, dışarıdan A firmasından almış olduğu ürünleri kendi sitesi üzerinden satacak. Kendi internet sitesi üzerinden yapacağı satışlar nedeniyle 5.000/30.000 altı faturaları kâğıt düzenleyebilir mi?

Mükellefiniz aracı hizmet sağlayıcı durumunda satış gerçekleştirecekse o zaman e-arşiv yükümlülüğü başlar. Aşağıda belirtilen detaya dikkat edilmelidir.

Aracı Hizmet Sağlayıcıları, İnternet Ortamında İlan Yayınlayanlar ile İnternet Reklamcılığı Hizmet Aracıları 509 SN VUK GT Mevcutlar 1/1/2020 (2020 ve müteakip hesap dönemlerinden itibaren belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükelleflerin ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde geçmiş yapmaları gerekmektedir.)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti
Sonraki İçerikİkametgâh adresinin aynı zamanda şirket adresi olarak kullanıldığı durumlarda, çevre temizlik vergisinin ne şekilde alınacağı hk.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz