Ana Sayfa Muhasebe İnteraktif vergi dairesinden e-smm müracaatında bulunan serbest meslek mensupları ne zaman kadar...

İnteraktif vergi dairesinden e-smm müracaatında bulunan serbest meslek mensupları ne zaman kadar e-imza veya mali mühürlerini temin etmelidir?

E-imza için müracaat tarihi en son ne zamandır? E-smm’ye geçiş ile pos cihazından çıkan serbest meslek makbuzu ibareli çıktılara ek olarak ayrıca e-smm düzenlemek zorunlu mudur?

556
0

İnternet vergi dairesinden elektronik serbest meslek makbuzu müracaatında bulunduk. E-imza müracaatında henüz bulunmadık. E-imza için müracaat tarihi en son ne zamandır?

Müracaat süresi son gün 1 Haziran’dır. 30 Haziran’a kadar e-imza edinmeniz gerekir. Haziran ayı makbuzlarını Kâğıt olarak düzenleyebilirsiniz.

01/07/2020 Tarihinden itibaren e-smm düzenlemek zorundasınız.

Hekimlerin kullandığı pos cihaz çıktıları serbest meslek makbuzu yerine geçiyordu. E-smm’ye geçiş ile pos cihazından çıkan serbest meslek makbuzu ibareli çıktılara ek olarak ayrıca e-smm düzenlemek zorunlu mudur?

Hekimlerin kullandığı özel POS dışındaki normal pos ile tahsilat yapılıyor ise e-smm düzenlenmesi gerekir. Hekim pos cihazı kullanan Serbest Meslek Erbaplarının e-SMM uygulamasına geçtikten sonra hekim pos cihazından ürettikleri belgeler e-SMM yerine geçemeyecek. Bunun yerine bu tip mükellefler isterlerse (zorunlu değiller) EFT-POS özellikli YN ÖKC aldıkları takdirde buradan düzenlenecek ÖKC Bilgi Fişi (e-SMM Bilgi Fişi) ’nde yer alan banka işlem bilgilerine e-Serbest Meslek Makbuzu üzerinde yer verilmesi ve ÖKC bilgi fişinin de müşteriye verilmesi koşuluyla EFT-POS özellikli YN ÖKC’den düzenlenen bilgi fişi e-Serbest Meslek Makbuzunun kağıt çıktısı yerine geçebilecek. Bu durumda mükellefler daha sonradan bilgi fişine bağlı olarak e-SMM düzenlemek zorundadırlar.

Daha önceden hekim pos kullanan mükellefler EFT-POS özellikli YN ÖKC almadıkları veya kullanmadıkları takdirde elektronik ortamda düzenledikleri ve elektronik sertifika ile imzaladıkları e-SMM’yi muhatabının talebi çerçevesinde ıslak imzalı kâğıt çıktısı verilerek ya da elektronik ortamda ileterek teslim etmeleri gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Hekimlerin kullandıkları hekim pos cihazları e-smm yerine geçer mi?

Geriye dönük e-SMM düzenleyebilir miyiz?

e-SMM Yol Haritası

Önceki İçerikAlmanya’da mukim firma tarafından Türkiye’de görevlendirilen personele ödenen ücretlerin vergilendirilmesi.
Sonraki İçerik24 Haziran 2020 Tarihli İhale İlanları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz