Ana Sayfa Vergi İnsan sağlığı hizmeti sağlayacak bir firma beyannamelerini şifre alarak gönderebilir mi?

    İnsan sağlığı hizmeti sağlayacak bir firma beyannamelerini şifre alarak gönderebilir mi?

    348
    0

    İşe 11.01.2022 tarihinde başlayan ve 86.90.90 faaliyet kodlu bir mükellef, beyannamelerini kendisi yollayabilir mi? Şifresini alıp kendisinin yapması mevzuata uygun mu? 

    Avukatlar dışında hiçbir meslek grubu veya mükellef grubu Vergi dairesinden şifre alamaz.

    Şifreyi 3568 sayılı yasaya göre yetki almış meslek mensupları ile Bordrosunda Meslek mensubu bulunan şirketler şifre alabilir. (Bkz. VUK 340 Seri Nolu Gn.Tb.)

    Çalıştığım AŞ’nin diğer iştirak şirketlerinin aylık ve yıllık beyanları dış Serbest Muhasebesi Mali Müşavir vasıtası şifresi ile onaylanmaktadır. Şirketin muhasebesi ve beyanları bizler tarafından hazırlanmakta ancak sadece beyan gönderim ve onay kısmı SMMM şifresi kullanılarak yapılıyor. Şirket yönetimi bunun içeri çekilmesini istedi ama bunun için şartlar nelerdir emin olmadım. Bir şirketin aktif büyüklüğü 3 milyon TL diğer şirketin aktif büyüklüğü 500 bin TL’dir.

    Verdiğiniz rakamsal büyüklüklerin önemi yok.

    Şirketin bordrosunda SMMM var ise Şirket adına Şifre alınarak Beyanname ve bildirimler gönderilebilir.

    Bu konudaki bürokratik işlemler için VUK 340 sayılı Genel tebliği inceleyiniz.

    Tebliğde de görüleceği gibi meslek mensubu odadan Üye kayıt belgesi alacak, şirket yetkilisi ile VD müracaat edecek şifre alacaktır.Her şirkette ayrı ayrı SMMM olması gerekir.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTevkifatlı faturaya istinaden düzenlenecek yansıtma faturasında KDV tevkifatı yapılır mı?
    Sonraki İçerik2021 yılında AGİ dahil ücret ödenen bir kişiye 2022 yılında zam yapılmazsa ücreti ne olacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz