Ana Sayfa SGK İnşaatlarda asgari işçilik hesaplanırken inşaatın bittiği yıldaki maliyet rakamı mı dikkate alınır?

    İnşaatlarda asgari işçilik hesaplanırken inşaatın bittiği yıldaki maliyet rakamı mı dikkate alınır?

    683
    0

    Özel inşaat işimizle ilgili ilişiksizlik belgesi almak istiyoruz. Bu hesaplamada birim maliyet rakamı hangi yılın rakamı alındığını öğrenebilir miyim?

    Yapının tamamlanması tarihi 2020 ise asgari işçilik tespit komisyonu kararı gereği inşaatın bittiği yılın bir önceki birim metre karesi baz alınacağından dolayı 2019 yılı birim maliyet bedeli esas alınacaktır.

    İnşaat işleri yapan bir firmada çalışıyorum. Devlet bankasının şubesini ihale usulü olarak taşeron hizmet veriyoruz. Bizim de malzeme ve işçilik hizmeti aldığımız firmalar var ve bunlar bize fatura kesecek, keseceği faturada tevkifatlı olarak mı kesilmelidir?

    İnşaat işlerinde düzenlenecek faturada KDV tevkifatı 3/10 dur.

    KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ 26.04.2014 tarih ve 28983 sayılı Resmî Gazete.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci el eşya satışlarında uygulanacak KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikŞahıs firmaları akrabalarıyla ticari faaliyette bulunabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz