Ana Sayfa Muhasebe İnşaatı henüz bitmemiş fakat şimdiden kiralanmış yer ile ilgili olarak düzenlenen faturaları...

İnşaatı henüz bitmemiş fakat şimdiden kiralanmış yer ile ilgili olarak düzenlenen faturaları nasıl kayıt etmeliyiz?

İnşaatı henüz bitmemiş fakat şimdiden kiralanmış yer ile ilgili olarak düzenlenen faturaları nasıl kayıt etmeliyiz?

651
0

Müteahhitlik yapan bir Şirket AVM inşaatı yapmakta ve bu inşaat 2-3 ay sonra bitecek. İnşaat bittiğinde kendisine kalacak yerlerden 1 adet dükkânı satmayacak ve bir kahve firmasına kiralayacak. Hatta bugün tapu müdürlüğü nezdinde kahve firması ile müteahhit firma arasında kira sözleşmesi yapılmış durumda. Sözleşmede şöyle bir madde var. Kiraya veren kiracıya 600.000-TL dekorasyon yatırım desteği sağlamayı taahhüt eder. Bu tutar tek kalemde fatura edilecek, karşılığında 3 eşit taksitte ödenecektir. 1.taksit kira sözleşmesi düzenlendiği zaman, 2.taksit İşyeri açılışında 3.taksit açılıştan sonraki 3 ay içinde.

 İnşaat bitmeden kiracı tarafından dekorasyon yatırım desteği açıklamasıyla bize kesilen bu faturayı nasıl ve hangi hesapta muhasebeleştirebiliriz? Dükkânın inşaat maliyeti belli olduğunda maliyetine mi eklenmeli?

 

Size düzenlenen faturayı inşaatın maliyetine ekleyeceksiniz. Yatırım bitmiş yapılmakta olan yatırım hesabı olmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikYeni kurulan yapı kooperatiflerinde inşaat aşamasına gelinmemesi muafiyeti şartlarını ihlal sayılır mı?
Sonraki İçerik7143 kanun kapsamında matrah artırımında bulunacak olan fakat ilgili dönemler için yasadan önce vergi incelmesine başlanan firma, inceleme sonrası matrah artırımında bulunmak isterse yasal başvuru süresi ne zaman başlar?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz