Ana Sayfa Muhasebe İnşaat işi yapan firmamıza düzenlenen inşaat ile ilgili fatura hangi hesaplarda takip...

İnşaat işi yapan firmamıza düzenlenen inşaat ile ilgili fatura hangi hesaplarda takip etmeliyim?

702
0
İnşaat işi yapan firmamıza düzenlenen inşaat ile ilgili fatura hangi hesaplarda takip etmeliyim?

İnşaat işi yapan bir firmama fatura kesilmiş açıklamasına kaplama yazılmış. Kaplama dediği için nereye atmam gerektiğini bilemedim. 150’li hesap kodunda ne olarak girmeliyim?
150 hesap kodumda inşaat malzemeleri kodu var oraya atsam olur mu yoksa 150’li hesapta ne olarak kod açmalıyım?

150 hesap da alt hesap açarak kayıt yapılır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İki yıldan fazla sürede tamamlanan inşaatlarda metrekare birim maliyeti nasıl hesaplanır?

Kat Karşılığı Öğrenci Yurdu İnşaat İşinin Taşeronlara Yaptırılması Karşılığında Yapılan Ödemeler İçin Tevkifat Hesaplanır mı?

Konut satışı yapan firmamızın konut kira gelirlerine istinaden düzenleyeceği faturayı muhasebe hesaplarına nasıl kayıt etmelidir?

 

Önceki İçerikBazı Sanayi Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1199)
Sonraki İçerikEnerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 20/06/2019 Tarihli ve 8663, 8665, 8666, 8667-1 ve 8667-2 Sayılı Kararları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz