Ana Sayfa SGK İnşaat ihale işlerinde asıl işveren yüklenici firma sahibi kendisini alt işverenin sigorta...

    İnşaat ihale işlerinde asıl işveren yüklenici firma sahibi kendisini alt işverenin sigorta dosyasında SGK’lı gösterebilir mi?

    İnşaat işlerinde alt işveren dosyası SGK gösterilmesi

    671
    0

    İnşaat ihale işlerinde asıl işveren yüklenici firma sahibi kendisini alt işverenin sigorta dosyasında SGK lı gösterebilir mi?

    5510 sayılı yasanın 11. maddesi 8. Fıkrasında, Alt işveren, asıl işverenin işyerinde çalıştırdığı sigortalıları, işverenle aralarında yaptıkları sözleşmenin ibrazı kaydıyla, Kurumdan alacağı özel bir numara ile asıl işverenin kayıtlı olduğu dosyadan bildirir. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 53.maddesi ile “4’üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sayılanlar, kendilerine ait veya ortak oldukları işyerlerinden dolayı, 4’üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı bildirilemezler.” Hükmünün olduğunu ve hüküm nedeni ile bazı istisnai hallerin dışında şirket ortaklarının 4/a sigortalısı olarak bildirilememektedir.

    Bize ait sgk dosyasında bir alt işveren var. Alt işverenin de altında bir alt işveren dosyası daha yapılabiliyor mu?

    Alt işveren dosyası çalışmanızın türüne göre altının altı olarak zincirleme devam edilebilmektedir. Önemli olan asıl işverenin bu alt dosyaları tahakkuk ödeme ve bildirim şeklinde dosyalamasıdır ilişiksizlik belgesi için bu bildirimlerin birlikte hesaplanması gerekmektedir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçmiş yıllara ait karların sermayeye ilave edilmesi halinde vergi ödenir mi?
    Sonraki İçerikGerçek kişiden aldığımız sunum hizmeti için düzenleyeceğimiz gider pusulasında stopaj olmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz