Ana Sayfa Muhasebe İnşaat firması kiraya verdiği gayrimenkul için amortisman ayırabilir mi?

    İnşaat firması kiraya verdiği gayrimenkul için amortisman ayırabilir mi?

    370
    0

    Bir inşaat firması mükellefim yaptığı bir binayı satmadı kiraya verdi kira geliri elde etmektedir bu bina ile ilgili amortisman tükenme payı ayırabilir miyim?

    Bina 252 hesaba alınması ve tapu şirket veya ticari işletme adına olması halinde amortisman ayrılır. Kira geliri için % 18 KDV oranlı Fatura düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMakine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ait tadil, bakım ve onarım hizmetleri KDV tevkifatı
    Sonraki İçerikSermayenin ödenmesine dair yazılacak rapor için gereken yasal defterler zamanaşımına uğramışsa raporda ne belirtilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz