Ana Sayfa Mevzuat İngiltere’nin Brexit kararından hangi şirket etkilenmedi?

İngiltere’nin Brexit kararından hangi şirket etkilenmedi?

611
0

EasyJet’in Brexit çıkmazına dair endişeleri boşa çıktı.

2019 yılının ilk yarısına ilişkin olarak koltuklarının yarısı rezerve edilen şirketin yaz döneminde yapılan bu rezervasyonları ümit vericiydi.

Şirketin vergi öncesi karı 30 Eylül’e kadar %41 artarak 578 milyon Pound’a ulaştı.

Şirket, Brexit’in sonucundan etkilenmeksizin AB genelinde uçuşların devam etmesini sağlayacak Viyana merkezli EasyJet Europe’u kurdu.

Air Berlin’i satın alarak Tegel Havaalanı’na açılma sürecinde 40 milyon Pound ve bilişim masrafları için 65 milyon Pound harcayan EasyJet, bu harcamalara rağmen karını yükseltmeyi başardı.

Genel müdür Johan Lundgren şirketin Brexit’in ‘tüm olası senaryolarına’ karşı 2 yıldır hazırlandığını belirtti. Ayrıca anlaşmasız çıkış senaryosunda bile uçuşların Nisan ayına kadar devam edeceğini vurguladı.

Şirket, 2019 mali yılı için ise %10’luk bir kapasite artırımı amaçlıyor.


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDEİK – Duyuru – FCIC-DEİK International Engineering Forum, 30 Kasım – 1 Aralık 2018, İstanbul
Sonraki İçerikABD-Çin ticaret savaşı Apple’ı da etkiledi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz