Ana Sayfa Dünya İngiltere’de pandemiye karşı alınan kapanma tedbirleri nedeniyle perakende sektöründe ciddi istihdam kaybı...

    İngiltere’de pandemiye karşı alınan kapanma tedbirleri nedeniyle perakende sektöründe ciddi istihdam kaybı bekleniyor

    484
    0

    İngiltere’de Perakendede İstihdam Kaybı

    İngiltere’de pandemi ve pandemiye karşı alınan kapanma tedbirleri nedeniyle perakende sektöründe ciddi istihdam kaybının beklendiği uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

    Güncel bir araştırmaya göre İngiltere genelinde perakende istihdamında bu yıl 200 bin kayıp olabileceği belirtilmektedir.

    Resmi verilere göre İngiltere genelinde 2020 yılında perakende sektöründe toplam 16 bine yakın mağaza kapanmış ve bunun sonucunda yaklaşık 177 bin istihdam kaybı yaşanmıştır.

    Tüketicinin pandemi korkusuyla yoğun işlek cadde mağazaları ile şehir merkezindeki AVM’leri terk ettiği, daha sakin bölgelerdeki mağazaları tercih ettiği ve toplamda da perakende tüketiminde İngiltere genelinde ciddi düşüş olduğu belirtilmektedir.

    Uzmanlara göre perakende sektöründe durum 2021 yılının ilk yarısında 2020 yılındaki gibi olacak ve yılın tamamında 200 bine varan rakamda istihdam kaybı beklenmektedir.


    Kaynak: İHKİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKıdem tazminatı hesabına yıl içindeki ek ödemeler dahil edilir mi?
    Sonraki İçerikNormalleşme kapsamında çalışmaya başlayan firmalar tekrar kısa çalışma ödeneğine veya nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz