Ana Sayfa Dünya İngiltere’de Eylül ayı Faiz Oranı Kararı piyasa beklentilerine paralel %0,10 olarak açıklandı

    İngiltere’de Eylül ayı Faiz Oranı Kararı piyasa beklentilerine paralel %0,10 olarak açıklandı

    415
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Ağustos ayında İnşaat İzinleri piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşerek 1,728 milyon olarak gerçekleşti.
    Ayrıca aynı aya dair Konut Başlangıçları da piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşerek 1,615 milyon olarak açıklandı.
    • ABD’de Ağustos ayı Mevcut Konut Satışları piyasa beklentisi 5,89 milyon değerinin biraz altında kaldı ve 5,88 milyon olarak açıklandı. Aynı ayda Yeni Konut Satışları piyasa beklentisi olan 714 bin değerinin üzerinde 740 bin olarak gerçekleşti.
    • ABD’de Federal Fon Hedef Oranı piyasa beklentisine paralel %0,25 olarak açıklandı.
    • ABD’de işsizlik maaşı başvurularına 351 bin kişi müracaat etti. Piyasa beklentisi 320 bin kişinin başvurması yönündeydi.
    • ABD’de Eylül ayı Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) piyasa beklentisi 61,5 değerinin biraz altında 60,5 olarak açıklandı.
    • ABD’de Eylül ayı Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) piyasa beklentisi 55 değerinin biraz altında 54,4 olarak açıklandı.
    • Euro Bölgesi’nde Eylül ayı İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) piyasa beklentisi 60,03 değerinin altında 56,1 olarak açıklandı.
    • Euro Bölgesi’nde Eylül ayı Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) piyasa beklentisi 58,5 değerinin altında 56,3 olarak açıklandı.
    • İngiltere’de Eylül ayı Faiz Oranı Kararı piyasa beklentilerine paralel %0,10 olarak açıklandı.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDaha önce verdiğimiz matrah artırımı beyannamesini iptal edebilir miyiz?
    Sonraki İçerikKurumlar ve gelir vergisi matrah artışlarını %20’lik oran üzerinden yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz