Ana Sayfa Dünya İngiltere’de ekonominin ikinci çeyrekte %20,4 daralmasıyla çok sayıda perakende mağazası kapandı

    İngiltere’de ekonominin ikinci çeyrekte %20,4 daralmasıyla çok sayıda perakende mağazası kapandı

    520
    0

    İngiltere’de ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 20,4 daralarak resesyona girmesinin ardından çok sayıda perakende mağazası kapanmış durumda.

    İngiliz hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik yaralarını sarabilmek için kamu harcamalarını artırsa da zor durumda olan perakende mağazaları teker teker kapanmaktadır.

    Perakende Araştırmaları Merkezi’nin (SRR) verilerine göre, yıl başından 5 Ağustos’a kadar olan dönemde 49 İngiliz perakende şirketi iflas etti. Bu iflaslar sonucu toplam 3 bin 140 mağaza kapanırken, 61 bin 230 kişi de işini kaybetti.

    İngiltere’de karantina tedbirlerinin gevşetilmesi kapsamında 15 Haziran’da mağazalarını yeniden açan şirketlerin büyük çoğunluğu şubelerinin bir kısmını kapatarak küçülmeye gitti.

    Özellikle başkent Londra’da salgından korunmak için insanların evlerinden çalışması, kafe, restoran ve perakende mağazalarına olan talebi azaltıyor.

    İngiliz perakende sektöründe Debanhams, Monsoon, Quiz, Victoria’s Secret, Aldo, Johnsons Shoes, Antler, Oasis, Warehouse, Cath Kidston, Autonomy of Clothing, Lombok, Birghthouse, Laura Ashley, Hawkin’s Bazaar, Ashbury Furniture ve Beales gibi çok sayıda şirket iflas etmiş ya da kayyuma devredilmiş durumda.


    Kaynak: İHKİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK bildirimlerinde gelir vergisi kesintilerini Agi dahil olarak mı bildirim yapacağız?
    Sonraki İçerik1003B beyannamesi bildiriminde bulunan mükellefler 1003A beyannamesini boş da olsa bildirimde bulunmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz