Ana Sayfa Ülkeler İngiltere Hava Kirliliğine Savaş Açtı!

İngiltere Hava Kirliliğine Savaş Açtı!

1377
0

İngiltere’nin Londra şehrinde, eski dizel otomotivleri kullananlar için ekstra vergi ödeme zorunluluğu getirildi.

Bu hafta başından itibaren İngiltere’nin başkentinde Avrupa Birliği’nin emisyon standartlarına uymayan otomobiller için günlük ceza ödemesi uygulaması başlatıldı.

Bu kararın, Wolkswagen gibi dev otomobil üreticilerinin emisyon yasaklarına uymaması nedeniyle Avrupa’da yaşanan dizel otomotiv skandalına karşılık alındığı tahmin ediliyor.

Yeni değişikliğe göre; dizel otomobil kullananlar ve Londra şehir merkezinde trafiğin sıkışık olduğu yoğun saatler sırasında şehir merkezine aracıyla giren kişilere ek ücretlendirme yapılacak. Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; kentteki hava kirliliğinin yaklaşık yüzde 40’ı dizel araçlar dolayısıyla oluyor.

Yeni uygulama, şehir merkezinde otomobil kullanmak isteyenler günlük olarak 10 pound ya da 13,20$ ödeme zorunluluğu getiriyor. Buna ek olarak 2003 yılından beri yoğun trafik saatlerinde şehir merkezinde otomobil kullananların 11,50£ ödemesi gerekiyor. Bu durumda, Londra şehir merkezinde otomobil kullanmak 21,50 £ yani 30$ ‘a mal oluyor.

Belediye yetkilileri bu kararın hava kirliliğini azaltmak adına alındığını belirtti. Belediye Başkanı Sadıq Khan, hava kirliliğinin doğrudan sağlık sorunları riski doğurduğunu belirtti.

Başkan Khan, hava kirliliğinin çocuk akciğerlerinin gelişimin negatif etkilemekte ve yetişkinlerde astım, demans ve inmeler gibi hastalıkların artmasına neden olduğunu söyledi.

Londra’nın bu kararından sonra, diğer Avrupa kentlerinde benzer kısıtlamalar yapılacağı düşünülüyor. Paris, Madrid ve Atina, dizel otomobilleri 2025’den itibaren yasaklamayı düşündüklerini açıkladı. Almanya’da, Stuttgart ve Münih otomobil merkezleri de dahil olmak üzere birçok şehir, eski dizel araçları yasaklanmayı düşünüyor.

Kaynak: Washington Post

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYurt Dışında Yapılan İnşaat İşlerinin Tamamlanmasından Sonra Ödenen Faiz ve Kur Farklarının Vergi Kanunları Karşısındaki Durumu Nedir?
Sonraki İçerikKurumlar Vergisi Kanununa Göre Hangi Hallerde Bölünmeden Doğan Karlar Vergilendirilmez?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz