Ana Sayfa Haberler İngiltere ekonomisinden kritik büyüme!

İngiltere ekonomisinden kritik büyüme!

769
0

İngiltere ekonomisi 2018 yılının son çeyreğinde yavaşlayarak son 6 senenin en kritik büyümesini gerçekleştirdi.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından Pazartesi günü yayınlanan verilere göre gayrı safi yurtiçi hasıla 3. çeyrek sonrası yüzde 0.2 büyüme gerçekleştirdi. Ekonomistler ise bu oranın yüzde 0.3 olmasını bekliyordu.

ONS’ye göre bu durumun sebepleri arasında fabrika çıktıları ve otomobil üretimindeki düşüş yer alıyor.

İngiltere Merkez Bankası geçen hafta, büyüme beklentisini yüzde 1.2 olarak açıkladı. Bu oran ise son 10 yılın en düşük büyüme tahmini olarak kayda geçti.

Gayrı safi sabit sermaye oluşumu, ekonomistlerin yüzde 0.2’lik düşüş tahmininden de kritik olarak yüzde 0.5 oranında gerçekleşti.

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond ise söz konusu verilerin ekonominin temelinin güçlü olduğunu belirttiğini ve yakın zamanda ekonomik durgunluk beklemediğini ifade etti.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. MuhasebeNews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket kurulmadan önce faaliyet için yapılan alımların KDV’si indirilebilir mi?
Sonraki İçerikKuyumculuk faaliyetine ilişkin ithalat ve ihracatta Ba, Bs bildirimine yazılacak tutar nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz