Ana Sayfa Güncel İmzasız teklif formları damga vergisine tabi midir?

İmzasız teklif formları damga vergisine tabi midir?

1395
0
İmzasız teklif formları damga vergisine tabi midir?

Bir anlaşmanın Damga Vergisine tabi olması için gerekli koşulların teklif ve kabulün olması gerektiği sonucuna ulaştım.
Hatta teklif ve/veya kabul beyanı için düşülen imza, ibare, paraf veya e-imzanın olmazsa olmaz olduğunu öğrendim. Ancak ticari hayatta firmalar tekliflerini e-mail veya pdf formatında hazırlamakta ve teklif formu içinde çoğu zaman teklifi yapan firmanın imzası bulunmamaktadır.

Mal ve ya hizmeti satacak olan (teklifi yapan firma) genelde vermiş olduğu imzasız form üzerine mal/hizmeti alacak firmadan ıslak kaşe ve imza ile kabul onayı istemektedir.

Sadece kabul imzası içeren teklifnameler damga vergisi konusuna girmekte midir?
Bu noktada teklif imzasız olursa teklif değeri kazanmamış mı saymalıyız?
Teklif değeri kazanmasa da üzerine kabul beyanı olacak imza düşülürse mutabık kalınmış bir sözleşme değeri kazanmamakta mıdır?

 

DV kanununa göre Vergiyi doğuran olay için mutlaka ıslak imza şarttır.
DV Kanununda KABUL imzası diye bir kavram yoktur. Konu hakkında yasal düzenleme olmadığı için yorum yapamıyoruz. GİB’den özelge alınız.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Teklif ve Sipariş formları damga vergisine tabi midir?

Sözleşmedeki Teminat bedelinin Damga Vergisi olur mu?

 


Önceki İçerikŞirket aktifine kayıtlı olan ve kentsel dönüşüme giren daire için düzenlenecek faturada KDV oranı ne olacaktır?
Sonraki İçerikE-arşiv faturaya geçenler tekrar kağıt faturaya dönebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz