Ana Sayfa Haberler IMF’den yavaşlama beklentisi

IMF’den yavaşlama beklentisi

733
0
IMF’den yavaşlama beklentisi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nu açıkladı.

Raporda küresel ekonomi için 2019 yılı büyüme beklentisi yüzde 3,5’ten yüzde 3,3’e indirildi. Böylece IMF, son altı ayda üçüncü kez küresel büyüme tahminini düşürmüş oldu.

Ayrıca IMF’nin bu tahmini, 2009 finansal krizinden bu yana küresel ekonomiye yönelik en düşük büyüme tahmini oldu.

Mal ve hizmetlere yönelik küresel hacmin ise bu sene yüzde 3,4 artması bekleniyor. IMF’nin bu alana yönelik büyüme tahmini Ocak ayında yüzde 4 daha yüksekti.

İkinci yarıda ise küresel ekonomik büyümenin iyileşme göstermesi bekleniyor.

Raporda Türkiye için bu yıl yüzde 2,5 küçülme ve 2020’de yüzde 2,5 büyüme tahminine yer verildi.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYapılan sözleşmelerden kaynaklı şartların yerine getirilmemesi nedeniyle elde edilen teminat mektubu karşılığı hangi hesapta takip edilmelidir?
Sonraki İçerikKiralanan araca ait yapılan harcamalar indirim konusu yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz