Ana Sayfa Dünya IMF’den Venezuela’da ‘enflasyon yüzde 1 milyona çıkabilir uyarısı…

IMF’den Venezuela’da ‘enflasyon yüzde 1 milyona çıkabilir uyarısı…

859
0

IMF’den Venezuela’da ‘enflasyon yüzde 1 milyona çıkabilir uyarısı…

Uluslararası Para Fonu IMF, Venezuela’da enflasyonun yılsonuna kadar yüzde 1 milyona kadar yükselebileceği öngörüsünde bulundu.

IMF, Venezuela’daki durumu Birinci Dünya Savaşı sonrası Almanya’ya, 2000’lerin başındaki Zimbabve’ye benzetiyor.

IMF’nin Batı Yarım Küre ülkelerinden sorumlu analisti Alejandro Werner, hükümetin dolaşımdaki parayı artırarak mali açığı kapatmasını beklediklerini ancak paraya olan talebin düşmesiyle enflasyonda artış yaşanmaya da devam edebileceğini söyledi.

Dünyanın en büyük kanıtlanmış petrol rezervine sahip Venezuela’da beş yıldır süren ekonomik kriz nedeniyle halk gıda ve ilaç maliyetlerini karşılayamaz hale gelirken süpermarket rafları da boş kaldı. Suç oranının arttığı ülkede halk gece evlerinden çıkmaya korkar hale geldi.

Uzmanlar ekonomik krizden devletin sosyalist politikalarını, yolsuzluğu ve çöken petrol endüstrisini sorumlu tutuyor.


Kaynak: BBC News
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikPersonel Yemek Kartı TL Yükleme
Sonraki İçerikYunanistan daha fazla yatırımcı çekmek için ‘Altın Vize’ programını genişletiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz