Ana Sayfa Dünya IMF Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporunda %5,5 olan küresel ekonomi büyüme...

    IMF Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporunda %5,5 olan küresel ekonomi büyüme beklentisini %6’ya yükseltti

    541
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • IMF Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporunda, %5,5 olan küresel ekonomi büyüme beklentisini %6’ya yükseltirken, 2022 yılı için beklentisini %4,2’den %4,4’e yükseltti. ABD ekonomisinin ise 2021 yılında %6,4 büyüyeceği öngörüldü.
    • Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından açıklanan Küresel Gıda Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda %2,1, yıllık bazda %24,6 artarak 118,5 seviyesinde yükseldi. 10 aydır yükselen endeks, Haziran 2014’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
    • ABD’de Mart ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), bir önceki aya göre %1 ile %0,5 olan piyasa beklentisinin üzerinde artış gösterdi.
    • ABD’de Şubat ayında dış ticaret açığı, %4,8 artarak 71,1 milyar $ ile 70,5 milyar $ olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de Mart ayı ISM Hizmetler Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) 63,7 ile 59 olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Endeks yayımlanmaya başladığı tarihten bu yana en yüksek seviyesinde gerçekleşti.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 744 bin kişi ile 680 bin olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
    • Euro Alanı’nda Şubat ayında işsizlik oranı, %8,3 ile Ocak ayındaki seviyesini korudu. Piyasa beklentisi %8,1 olması yönündeydi.
    • Almanya’da Şubat ayında sanayi üretimi, bir önceki aya göre %1,6 azaldı. Sanayi üretimine ilişkin beklenti %1,5 artması yönündeydi.


    Kaynak: TOBB Ekonomi bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul’da Şubat ayında yeni kurulan şirket sayısında %2.7 azalış yaşanırken en yüksek azalış, %45.3 ile konaklama ve yiyecek sektöründe gerçekleşti
    Sonraki İçerikMesleki Eğitimde 1000 Okul Projesine 287 milyon liralık destek verilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz