Ana Sayfa Haberler IMF Başkanı’ndan Avrupa’ya çağrı

IMF Başkanı’ndan Avrupa’ya çağrı

692
0

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Fransa Merkez Bankası tarafından Paris’te düzenlenen etkinlikte konuşma yaptı.

Ayrıca Lagarde, Euro bölgesindeki ülkelerin yirmi yıldır ortak bir para birimi paylaşıyor olmalarına rağmen finansal sistemlerinin ayrı olduğunun altını çizdi.

Lagarde, Euro bölgesindeki bankaların artık ortak bir düzenleyici gözlemcisi ve tek bir çözüm şeması olmasına rağmen birçoğunun yerel bazda borç vermeyi ve yatırım yapmayı tercih ettiğini belirterek Euro bölgesindeki ülkelerin, birbirlerinin bankalarından gelebilecek risklere karşı ulusal önlemler almalarını ve ortak bir banka mevduat sigortası sistemi oluşturmaları gerektiğini vurguladı.

İki gün süren etkinlikte üç bana başlığa değinildi; uluslararası şoklarla mücadele, Brexit’in etkisinin belirlenmesi ve çok unsurlu bölgelerde para politikalarının yürütülmesi.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİş yeri E-Bildirge şifrelerini kim almalıdır?
Sonraki İçerik28 Şubat 2019 Tarihi İtibarıyla Merkezi Yönetim Brüt Borç Stoku

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz