Ana Sayfa Vergi İmalathaneler ticaret sicilinde tescil edilir mi?

    İmalathaneler ticaret sicilinde tescil edilir mi?

    774
    0

    Kahve ithal edip, Kahveleri kavurup satış yapan Anonim Şirket, şirket merkezi dışında Kahve Kavurma yeri, imalat yeri gibi bir yer tutuldu bu tutulan yerde satış olmayacak, buranın şube olarak tescil edilmesine gerek var mıdır? 

    Merkez dışında kiralanan veya satın alınan, imalathane ve ofis gibi yerler için Ticaret siciline tescil ettirilir. Ayrıca Vergi Dairesine 1 ay içinde bilgi verilmesi gerekir.Anonim şirket kuruluşu için 12/03/2021 tarihinde Ticaret Sicil Memurluğuna başvuru yapıldı. 

    Aynı gün Banka Hesabı açılarak 1/4 sermaye taahhüdü bloke edildi ve ticaret odasına kuruluş harcı yatırıldı, tescil ise 15/03/2021 tarihinde gerçekleşti. Şimdi açılış fişi sermaye kaydı ve ticaret sicil harçlarını ödediğim tarih 12/03/2021 mi yoksa kuruluş tescil olan 15/03/2021 mi?

    Kayıtlar 12/03/2021 tarihi itibari ile yapılır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 yılında binek araçlara ait gider olarak kullanılabilecek tutar ne kadardır?
    Sonraki İçerikTevkifatlı faturanın tevkif edilen kısmı nereye ödenir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz