Ana Sayfa Muhasebe İmalathaneler tescile tabi midir?

    İmalathaneler tescile tabi midir?

    708
    0

    Şirketimiz yeni bir yer kiraladı ve imalathane olarak kullanacak. Ticaret odası ile görüştüğümde imalathane için tescil yapmadıklarını ve sadece karar defterine karar almamız gerektiğini söyledi. Ticaret odasında tescil edilmeyecek ancak karar defterine alınması gereken bu kararın noter tasdiki gerekli mi?

    Alınan kararların noter onayı olması yerinde olacağı, ancak noter onayı yapılmadığı durumlar için herhangi bir yaptırım bulunmamaktadır. Bununla birlikte delil olma noktasında noter onaysız kararın delil kabul edilemeyeceği değerlendirilmektedir.

    Defter beyan işletme defteri manav (sebze meyve perakende ticareti) işyeri açılışı yaptık. Açılışta nace koduna toptan (sebze meyve toptan) satışını da ekledik. Nace kodundan dolayı E faturaya geçmek zorunda mıyız?

    Nace kodundan dolayı e -faturaya geçilmez e faturaya ciro ile geçilir. Aşağıdaki linki inceleyiniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/e_uygulamalar_tablo_ozet.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhraç kayıtlı mal alan ihracatçılarda KDV iadesine ilişkin açıklamalar
    Sonraki İçerik7244 sayılı kanun kapsamında emeklilik sebebiyle işten çıkartım yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz