Ana Sayfa Vergi İlköğretim ve Ortaöğretimlerde Kullanılan Tablet ve Akıllı Tahtalara Vergi İstisnası!!!!

    İlköğretim ve Ortaöğretimlerde Kullanılan Tablet ve Akıllı Tahtalara Vergi İstisnası!!!!

    1482
    0

    Eğitim ve öğretime destek amaçlı ilk ve ortaöğretimde okuyan 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılması ve okullara akıllı tahta sağlanmasını içeren Fatih projesi için yapılacak alımlara başta KDV ve ÖTV olmak üzere çeşitli vergi Fatih projesi kapsamında yapılan mal ve hizmet alımlarında başta KDV olmak üzere çeşitli vergilere istisna sağlayan torba tasarı maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyon’unda kabul edildi.

    Mecliste yapılan Komisyon görüşmesinde 130 maddelik tasarıda yer alan ilgili madde; Fatih projesinde yapılan alımlara KDV, damga vergisi, ÖİV, gümrük vergileri ve harçlar, ÖTV, bandrol ücretleri başta olmak üzere vergilendirmede bir çok istisna getiriyor.

    Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamalara göre, Fatih Projesine ait vergilerin önce kamu tarafından ödeneceğini, ardından kamuya tekrar iade edileceğini bu yüzden de kamunun kurumundan diğer bir kurumuna ileri bir zamanda aktarılacağı için bu şekilde bir istisna getirildiğini söyledi.

    Kaynak: Maliye Bakanlığı Açıklaması

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKendi İsteği İle Avcılıktan Çıkanlara Destek!!! Başvurular Başladı!!!
    Sonraki İçerik2016 Yılında Türkiye’nin En Büyük İlk 5 Şirketi Hangileri Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz