Ana Sayfa Duyurular İlk 6 ayda 22 milyar lira olan tüm desteklerin %75’i çiftçilerin hesaplarına...

İlk 6 ayda 22 milyar lira olan tüm desteklerin %75’i çiftçilerin hesaplarına aktarıldı

104
0

‘Söz Sizde Tarım Orman Buluşmaları’ kapsamında Konya’nın tarım orman sektör temsilcileriyle Konya’da bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, ilk 6 ayda 22 milyar lira olan tüm desteklerin yüzde 75’ini çiftçilerin hesaplarına aktardıklarını söyledi.

Bakan Pakdemirli toplantıda yaptığı konuşmada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle “Söz Sizde Tarım Orman Buluşmaları”nı video konferans yöntemiyle yaptıklarını anlatarak, sorunları birebir dinlemek için tekrar yüz yüze toplantılara başladıklarını söyledi.

Çiftçilerin, salgın süresince market raflarını boş bırakmadığını belirten Pakdemirli, “Türkiye’de çok ciddi bir başarı sağlandı. Türkiye’de henüz vaka yokken gıda ve lojistik hazırlıklarını yaptık. En büyük başarı, üretimi sağlayan tarımın efendilerinde. Tüm bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde çalıştık. Çiftçi sahaya çıkabilmeli, üretim devam etmeli. Mümkün mertebe elimizde olan kaynakların hepsini çiftçimize aktaralım istedik. İlk 6 ayda 22 milyar lira olan tüm desteklerimizin yüzde 75’ini çiftçimizin hesaplarına aktardık” diye konuştu.

Çiftçinin vadesi gelen borçlarının ertelendiğini de vurgulayan Bakan Pakdemirli, hazine arazilerinin planlanmasıyla ilgili yeni çalışmalar yapıldığını, bunun sonbaharda devreye alınacağını aktardı.

Türkiye’nin, altyapısıyla salgının üstesinden geldiğinin altını çizen Bakan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama artık ne ilk ne de son. Bundan sonra bizi önümüzdeki birkaç 10 yılda bekleyenler bugünkünden daha kolay olmayacak. O yüzden gıda üretimi son derece önemli. İnanılmaz büyük bir başarı var. Bu başarı öyküsünü zaman zaman kirletmeye çalışanlar oluyor. Geçenlerde bir muhalefet partisi milletvekillerimizden bir tanesi açıklama yapmış, ‘Tarım bitti, çiftçi bitti’ diye. Bir tane rakam yok. Geçmiş yılla bir tane karşılaştırma yok. Sadece bir felaket tablosu ama tabloyu doğru olarak gösteren bir tane rakam yok. Rakam verdiklerinde de maalesef rakamların hepsi çarpıtılmış”

Tarım konuşulurken çiftçinin, üreticinin moralinin bozulmaması gerektiğini dile getiren Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde çiftçiye desteğin artırıldığını kaydetti.

Bu başarıda, üretici dostu politikaların etkisinin olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, “Biz üreticimize güven verdik diye düşünüyorum. Çünkü güven vermesek üreticimiz ekmez ve dikmezdi. Üretici dostu politikalar ürettik.” ifadesini kullandı.

Konuşmasında Konya’ya yapılan yatırım ve desteklere de değinen Bakan Pakdemirli, daha sonra toplantıya katılan tarım ve orman sektör temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeraltı kömür ve metal maden işyerlerine 24 ay boyunca hibe desteği sağlayacak
Sonraki İçerikFazla ve yersiz ödenen kısa çalışma ödeneklerini İŞKUR geri isteyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz